hehemusic 
news 
charts   
lyrics   
links 
hehe top 10 
e-mail 
knjiga gostiju: 
     upiši se 
     pročitaj 
najbolje u 1997.: 
     uk singles 
     uk albums 
     us singles 
 
 

Sve nagrade: 

    Najbolji album: The Verve (Urban Hymns) 
    Najbolji single: All Saints ("Never Ever") 
    Najbolja grupa: The Verve 
    Najbolji muški izvođač: Finley Quaye 
    Najbolji ženski izvođač: Shola Ama 
    Najbolja dance act: Prodigy 
    Najbolja nova grupa: Stereophonics 
    Najbolji video: All Saints ("Never Ever") 
    Najbolji producent: Youth i Chris Potter(The Verve, Urban Hymns) 
    Najbolja strana grupa: U2 
    Najbolji strani muški izvođač: Jon Bon Jovi  
    Najbolji strani ženski izvođač: Björk 
    Najbolji strana nova grupa: The Eels 
    Najbolji soundtrack: The Full Monty 
    Posebna nagrada: Spice Girls 
    Nagrada Freddie Mercury : Elton John 
 
 

NAJBOLJA BRITANSKA GRUPA, ALBUM, PRODUKCIJA - THE VERVE 

The Verve su osvojili nagradu za najbolju grupu iako su im konkurencija bili Oasis, Prodigy, Radiohead i Texas. Također su uzeli nagrade za najbolji britanski album i za najbolju produkciju. 
Iako je to bila njihova noć, nisu se pojavili na dodjeli nagrada, već su svirali dobrotvorni koncert u Londonu u Brixton Academy. Prije godinu dana Verve je bio slabo poznat band, iako je na njih  
upozoravao Noel Gallagher. Ali sada su od Oasisa preuzeli titulu najvećeg britanskog banda. Prošle su godine došli na broj 1 sa singlom The Drugs Don't Work, a njihov treći album Urban Hymns je postao jedan od najbrže prodavanih albuma u UK.  
Vođeni pjevačem Richardom Ashcroftom, nastali u ranim devedesetima, konstantno su zauzimali vrhove nezavisnih lista. 
Nažalost unutarnje razlike dovele su do raspada u ljeto 1995 nakon drugog albuma, ali nakon pomirbe 1997, vraćaju se sa singlom Bittersweet Symphony, koji dolazi do broja dva. 
 

NAJBOLJI DANCE IZVOĐAČ - PRODIGY 

Nagradu za najbolju dance grupu dodjelio je Goldie grupi 'The Prodigy'. Trenutno na turneji, 'The Prodigy' su do sada uzeli nagrade praktički sa svake dodjele nagrada prošle godine. Naravno, prema reputaciji da se nikada ne uklapaju u uglavnom jednolične dodjele nagradu, i ovoga puta su poslali čudan video kojim se zahvaljuju. Nepoznata figura stoji ispred banda i govori: "Ja sam pokretačka snaga iza 'Prodigy'", prije uobičajenih zahvala. Ta je osoba nosila majicu na kojoj je pisalo: "Zabava za žene". Time se vjerojatno podsjeća na kontroverzni single 'Smack My Bitch Up', kritiziram zbog mržnje prema ženama. 
 

CHUMBAWAMBA  

Najsporniji događaj večeri nije bilo nepojavljivanje 'Verve', već polijevanje vodom predstavnika premijera. To je učinio pjevač Chumbawambe Danbert Nobacon, za vrijeme nastupa Fleetwood Maca. On je skočio na stol i bacio vrč sa ledenom vodom na predstavnika premijera John Prescotta i njegovu ženu. Nobacona je priveo Scotland Yard, ali Prescott ga za sada nije odlučio tužiti.