hehemusic 
HR index 
vijesti 
top liste 
tekstovi 
linkovi 
hehe top 10 
bandovi: 
pulp 
natalie imbruglia 
verve 
kontakt: 
e-mail 
dreambook 
upiši se 
suradnja 
najbolje u 1997.: 
uk singles 
uk albums 
us singles 
 
                                                     The Verve 
 
Da li vam je čudno vidjeti vaš spot između Puffy-a i Mariah-e na MTV-u ? 

Richard Ashcroft: To je odlično za naše obožavatelje koji nas već dugo prate. To se dogodilo Kurtu Cobainu, to se dogodilo Nirvani. Ali mi dolazimo iz drugačije škole u kojoj se ipak priprema na takvu mogućnost. Uspjeh može davati dodatnu snagu jer kada ulazimo u studio snimati novi album, naše ideje ulaze u vihor, što se nije dogodilo već godinama. Ljude obično uništava uspjeh jer počinju sve analizirati. Ne možeš to analizirati, moraš nastaviti raditi ono s čim si počeo.  

Kakav je osjećaj ponovo okupiti grupu poslije više godina ?  

Richard Ashcroft: Kada se Nick vratio mi smo osjetili snagu našeg novog postojanja. To je bilo kao da smo prošli sve to sranje i sada smo opet zajedno. Mora postojati razlog za to. To sve je posebno, veće od svih nas pojedinačno. Moraš shvatiti puno toga o sebi, svoju filozofiju života. To ulazi u pjesme i način sviranja. Na kraju 'This Time' ili 'Lucky Man', svirali smo kao gospel blues band. To vraća energiju. Slagalica je završena.  

 

Da li ste stvarno mislili da je sve gotovo u bilo kojem trenutku ? 

Ashcroft: Definitivno. Ali pratiš svoje instinkte i tvoji instinkti te vode na čudna mjesta. Jer moraš stići na ta mjesta da bi shvatio da tamo uopće ne smiješ biti, da dođeš do pravog jebenog značenja. U jednom trenutku on i ja smo vrištali jedan na drugoga, vikali smo preko stolova restorana u Londonu. On bi rekao nešto kao: 'Gdje smo danas, pratim te Ashcroft, gdje nas to jebeno  vodiš ?'. 
Simon Jones : Bilo je teško gledati Richarda kako prolazi kroz sve to. Često sam se pitao: 'Zašto snimamo sve te pjesme? Hoće li one ikada izaći? Nemamo ime, tko smo mi? Odgovori mi na to, Richard.' Vrištali smo jedan na drugog.  

Da li bi stigli do ovoga da se niste razdvojili ? 

Richard Ashcroft: Sigurno ne. Da smo onda nastavili, sigurno bi izumrli. Nakon što smo snimili 'Northern Soul', napor koji smo podnijeli, mjesta na koja smo išli u studio, nosili smo teret koji nismo mogli podnijeti. Da smo tada nastavili, eksplodirali bi za šest mjeseci. Trebaš shvatiti što te motivira. Mene motivira muzika. Nisam ovdje da bi bio slavan, ovdje sam da radim to što radim. Nisam mogao to napraviti jer smo imali previše sranja koja su nam smetala. Gledajući sada, bila je to najbolja odluka koju smo ikada donijeli. 
Simon Jones: Morali smo se rastati. Morali smo se ohladiti jednu godinu. Nismo dio stroja, nismo na taj način motivirani. Sve se može dogoditi. Tako mora biti, zastrašujuće je raditi s nama. Nije moguće planirati slijedećih pet godina sa nama. Koliko god nas pokušavali staviti u nekakvu monotoniju, to jednostavno nije moguće. 
 
Opširnije o grupi 'The Verve' također možete naći na HeHeMusic.